HERLEZING

De Goot

Blijspel - gespeeld in 2010
Auteur: Ton Davids
Regie: Sonja Heling


tv Herleving 65 jaar "De Goot"

Pension De Goot is een opvanghuis voor dak- en thuislozen. De leiding en verzorging zijn in handen van Toos en Pien. Toos, de oer-vrijwilligster -het goede doel is haar levensdoel- is af en toe wel een beetje autoritair tegen de bewoners. Pien lijkt de idealistische vrijwilligster, maar eigenlijk doet zij 'research' voor een belangrijke tv-rol als zwerfster.

De vier bewoners hebben allemaal zo hun eigenaardigheden en dromen. Eduard, de lager wal geraakte toneelspeler met een alcoholprobleem, Wanda, een hoertje op haar retour. De pogingen die zij doet om af en toe nog wat bij te klussen lukken niet echt. Dan is er Jotie, een junk die probeert de 'daklozenkrant' aan de man te brengen, maar in zijn hart liever dichter of schrijver zou zijn en tenslotte Rika, de klassieke zwerfster, compleet met winkelwagentje dat zij tevens gebruikt als kinderwagen voor haar pop.

Het voortbestaan van Pension 'De Goot' wordt echter bedreigd door de buurt. Mevrouw Meerman die de buurtgenoten vertegenwoordigt, heeft een bestemmingsplan van de gemeente gevonden en daarin staat duidelijk vermeld dat het pand alleen gebruikt mag worden als woonhuis of als kantoorpand. Dus evacuatie van Pension 'De Goot' dreigt. Maar net als de uitzetting definitief lijkt, wordt bekend dat Pien haar rol krijgt bij de TV.

De bewoners leven geweldig mee en werpen zich vervolgens op als begeleiders van dit jonge aanstormende talent. Zal deze wending de uitzetting kunnen voorkomen?

Spelers "De Goot" (Foto 13 november 2010)


PERSONAGE:
Rika (zwerfster)
Eduard Hofman
Jottie Koppenol
Wanda
Pien Steltman
Toos Stuyts
Elsbeth Meerman

 

SPELER:
Herma
Oscar

Robert
Sandra
Simone
Gerda
Lizet (Debutant)

 


SLIDE SHOW

 


RECENSIE