HERLEZING 1970 - 1974

De vier compagnons

Blijspel - gespeeld in 1970
Auteur: Jochem Huth ("Die 4 Gesellen")
Regie: A.N. Hartman

 

Inzet rechts: Programmaboekje "De vier compagnons"


"Herleving" viert haar zilveren feest en wij, inwoners van Westzaan doen dit met haar. Ik geloof namelijk dat er maar weinig inwoners in onze gemeente zijn die nog nooit met de activiteiten van "Herleving" kennis hebben gemaakt. Reeds voor de oorlog en ook daarin werd in Westzaan toneel gespeeld.
"Herleving" ontstond na de oorlog uit een combinatie van enkele andere verenigingen en de verdienste is zeker dat men gedurende al die jaren zo heeft weten te boeien dat de avonden van "Herleving" een hoogtepunt vormen van het winterseizoen. Zij deed dit onder de voortreffelijke regie van de heer A.N. Hartman, van wie wij ook gerust mogen zeggen, dat hij zijn hart aan het amateurtoneel heeft verpand.

 Als straks op 7 november aanstaande het jubileum van "Herleving" zal worden gevierd, dan hoop ik dat alle vrienden van deze vereniging bij deze mijlpaal even halt zullen houden en allen, die hun krachten gaven aan de groei en bloei van "Herleving" zullen doen delen in de waardering die zij verdienen. Ik moge besluiten met bestuur en leden reeds in dit programma mijn beste felicitatie aan te bieden en de hoop uit te spreken dat "Herleving" nog vele jaren haar activiteiten in de Westzaanse Gemeenschap met succes zal mogen voortzetten.

De burgemeester van Westzaan, F. Verstegen
(Zie programmaboekje boven.)

PERSONAGE:

Marianne Wentink
Hetty van Gessels
Karin Winter
Lottie van Hemert
Paul Heymans
Professor de Lange
Alfred Hemelrijk
Martin Beekman
Secretaresse

SPELER:

Wil van 't Veer
Tiny Smit
Mary Jongejans
Yvonne Dupker
Nico Luttik
Jaap van der Werff
Peter Beekhof
Frits Geuzebroek
Sieny Aardenburg

SOUFFLEUSE:

Wil van der Loo

DECORS:

Joop van der Werff
Cees Baas
Dolf van der Kluft
Jan Dirksen


RECENSIE

Recensie  (November 1970)