HERLEZING 1970 - 1974

Jij weet... jij weet... wat ik
niet weet

Blijspel - gespeeld in 1970
Auteur: A. van Zuylen
Regie: A.N. Hartman
 

 

Inzet rechts: Programmaboekje "Jij weet... jij weet... wat ik niet weet"


"Er vielen twee hoogtepunten te ontdekken op de toneelavond van Herleving. Het eerste deed zich aan het begin van de voorstelling voor toen Nico Luttik (de spil, waar alles om draaide) een verbluffend natuurgetrouwe uitbeelding gaf van een slaapdronken man. Het tweede hoogte punt kwam tegen het slot, toen Jaap van der Werff eindelijk te voorschijn kwam als de zotte en lachwekkendste magiër die ooit op het toneel verscheen.
Tussen beide hoogtepunten door tot niets verplichtend amusement rondom een man, die zijn geheugen kwijt is over een periode van twee jaar. Die hiaat in zijn herinneringsvermogen stelt hem in staat te ontdekken dat hij in die twee jaar een aantal minder fraaie dingen

heeft gedaan. Hij corrigeert dat berispelijke verleden door zijn medefirmant en zijn hooghartige verloofde aan de dijk te zetten en in het huwelijk te treden met het lieve meisje, dat al die tijd op hem heeft gewacht.
Zo eenvoudig en sprookjesachtig gaat het toe in 'Jij weet, jij weet, wat ik niet weet', het vlinderlichte en wat abrupt eindigende niemandalletje, dat Anton van Zuylen in een speelse bui schreef. Geen stuk om over naar huis te schrijven. Een stuk, waar men hoogstens om kan lachen, maar waar men, behalve wat luchthartig plezier, niets van meeneemt. ..."

Uit recensie van W.P. Groot (Zie 'Recensie' beneden.)

PERSONAGE:

Michel Lebon, advocaat
Charles Ondit, zijn vriend
Juffrouw Normand, zijn huishoudster
Dupont
Yvette Dubois, steno-typiste
Marie Ledoux
Albert Fontaine, compagnon van Michel
Armande Leclerq, verloofde van Michel
Simonarski, magiër

SPELER:

Nico Luttik
Frits Geuzebroek
Sieny Aardenburg
Peter Beekhof
Wil van 't Veer
Jeannet Klerk
Gerrit Kwantes
Tiny Middelbeek
Jaap van der Werff

SOUFFLEUSE:

Wil van der Loo

DECORS:

Joop van der Werff
Cees Baas
Dolf van der Kluft
Jan Dirksen


RECENSIE

Diverse recensies  (April 1970)