HERLEZING 1965 - 1969

Toontje heeft een
paard getekend

Blijspel - gespeeld in 1969
Auteur: Lesley Storm
Regie: A.N. Hartman
 

 

Inzet rechts: Toegangskaart "Toontje heeft een paard getekend"


"... Dit nog altijd actuele blijspel vraagt een bezetting van 14 mensen. Een grote opgave voor een vereniging, maar Herleving had, zelfs voor de kleinste rollen, geen doublures, wat toch wel getuigt van een grote belangstelling, ook van de jeugd in Westzaan.
Van al deze spelenden viel vooral op Nico Luttik, die zich makkelijk beweegt en als enige kans zag de flegmatieke toon te bezigen die voor deze Engelse blijspelen een noodzaak zijn. In scherpe tegenstelling hiermee was Sien Aardenburg, die als echt Engelse 'lady' een oer-hollandse wanhoop en huilerigheid meegaf, die door de auteur beslist niet zo bedoeld was. Haar echtgenoot Jaap van der Werff is een goed acteur, helaas te oud t.o.v. zijn schoonvader, gespeeld door de jeugdige Peter Beekhof.
Wil van 't Veer kon ons beslist wel overtuigen in haar rol

van opvoedster van Tonny, hoewel zij ook aan het euvel leed, te nadrukkelijk te spreken vooral de scènes met haar moeder. Dit moet allemaal veel terloopser. Een bijzonder aardige rol vonden we ook die van de kelner door Martin van 't Veer. Verder werd het stuk gecompleteerd door een gedistingeerde Gerrit Kwantes, Anne Marie van Renswouw en een heerlijk domme Grace van Brenda Vredenburg. Mary Jongejans was een lieve Elise, Aart Sluis een malle Psenschynoff, Anne Veenman de schietgrage zeeman en de journaliste werd gespeeld door Jeannet Klerk. Een bijzonder ondankbaar klein rolletje was weggelegd door Betty Aardenburg. ..."


Uit recensie van Mia Esser (Zie 'Recensie' beneden.)

PERSONAGE:

Mrs. Smith
Tim Shields
Clare Fleming
Dr. Howard Fleming
Grace
Grootvader
Elise Parsons
Mrs. Parsons
Alfred Parsons
Agnes
Pschenschijnoff
Kelner
Een vaste klant
Miss Birchall

SPELER:

Anne Marie van Renswouw
Nico Luttik
Wil van 't Veer
Gerrit Kwantes
Brenda Vredenburg
Peter Beekhof
Mary Jongejans
Sien Aardenburg
Jaap van der Werff
Betty Aardenburg
Aart Sluis
Martin van 't Veer
Anne Veenman
Jeannet Klerk

SOUFFLEUSE:

Wil van der Loo

DECORS:

Joop van der Werff
Cees Baas
Dolf van der Kluft
Jan Dirksen


RECENSIE

Recensies  (November 1969)