HERLEZING

Vrouwen... geen probleem!

Blijspel - gespeeld in 2005*
Auteur: Woody Allen (Vertaling Anty Westerling)
Regie: Sonja Heling

*Oorspronkelijk gepland in 2004


"Vrouwen... geen probleem!" (Play it again, Sam)

De 'held', of liever 'antiheld' is Felix Allan, een verlegen, onhandige jonge man die zo graag een vrouwenversierder zou willen zijn. Felix is filmrecensent en brengt dus veel tijd door in bioscopen.

Felix is een dagdromer, hij droomt ervan eens iets belangrijks te doen op film- of literatuurgebied. Ook droomt hij ervan een vrouwenveroveraar te zijn. Hij is een echte neuroot en al jaren onder behandeling van een psychiater, zonder dat het iets uithaalt. Felix is gedurende twee jaar getrouwd geweest met Nancy, die hem nu twee weken geleden heeft verlaten omdat ze ook wel eens wil lachen. Felix heeft het niet meer, is op van de zenuwen. Zijn vriend Dick en diens vrouw Linda zorgen ervoor dat Felix met allerlei aantrekkelijke jonge vrouwen in contact komt, maar telkens gebeurt er iets waardoor zijn droom de mist in gaat. 

Felix laat zich in zijn pogingen om vrouwen te veroveren inspireren door zijn grote voorbeeld Humphrey Bogart die in Felix' dromen in levende lijve verschijnt en hem de juiste woorden in de mond legt.

 

Spelers "Vrouwen... geen probleem!"

 


PERSONAGE:
Felix Allan
Nancy

Humphrey Bogart
Dick
Linda
'Droom' Sharon
Sharon Lake
Gina
Vanessa
Gogo-meisje
Barbara
Museum-meisje

 

SPELER:
Koert
Greet
Bert
Robert
Bianca
Carola *
Gerda
Sandra +
*
*
*
+

 


SLIDE SHOW

 


RECENSIE...