HERLEZING

Zie je op de Cuyp

Muzikale komedie - gespeeld in 1999
Auteur: Jan van Blokland
Regie: Collectief


"Zie je op de Cuyp"

Toen toneelvereniging Herleving in het voorjaar zocht naar een nieuw stuk voor de najaarsvoorstellingen, kwam het idee naar voren om volkstoneel te gaan spelen. Hiervoor is doorgaans een grote bezetting nodig en meestal wordt bij volkstoneel zowel gespeeld, als gezongen en gedanst.

Met "Ik zie je op de Cuyp", een muzikale komedie van Jan van Blokland is Herleving aan de slag gegaan. Een 18-tal spelers moest gezocht worden om de bezetting te realiseren en uiteindelijk zijn de leden er met elkaar in geslaagd de nodige mensen op de planken te krijgen. Een gevolg is wel dat de helft van de spelers geen toneelervaring heeft. Hun enthousiasme echter en de inzet waarmee de groep in de afgelopen maanden heeft gerepeteerd, heeft ertoe geleid dat er er een boeiende produktie tot stand is gekomen met voor het publiek veel kijk- en luisterplezier.

Wat wij er in het kort over willen vertellen is, dat het stuk zich afspeelt in een koffiehuis/café op de Amsterdamse buurtmarkt "De Albert Cuyp." U zult begrijpen dat de verwikkelingen elkaar opvolgen en dat een bonte stoet bezoekers de revue passeert. Wij bieden u een avond met de nodige humor, afgewisseld met tragiek en muziek.

Namens het collectief, Jan Rink

 

Spelers "Zie je op de Cuyp." (1999)

 


PERSONAGE:

Ans
Rosa
Loesje
Trees
Nol
Corry
Gerrit
Kees
Jopie
Beppie
Mies
Kobus
Huib
Sjefke
Hein
Ben
Daniëlle
Evert
Zwerfster

 

SPELER:

Mieke van den Burg
Yolanda Bruyn
Gaby van den Burg
Gerda Steenbergen
Frans Kalee
Anita May
Ben van Dijk
Han Jongeneel
Aukje May
Loes Vonk
Carola May
Piet Zwikker
Bert Steenbergen
Jan Rink
accordeonist
Koert Klerk
Karin van Wilgenburg
Robert Stevens
Greet Groot

 


SLIDE SHOW 


RECENSIE...