HERLEZING

Zusters in zaken

Blijspel - gespeeld in 2011
Auteur: Ton Davids
Regie: Sonja Heling


"Zusters in zaken"
Het klooster waar moeder overste en de zusters Agaath, Clara en Francisca wonen is in grote geldnood. Het ziet er naar uit dat het klooster failliet zal gaan. De aartsbisschop die elk jaar een weekje komt uitrusten is dan ook van plan het klooster te verkopen.
De pastoor en biechtvader van de zusters kan tegen de plannen van de aartsbisschop niets in brengen en, grijpt als hij het moeilijk heeft, naar de miswijn. Plotseling verschijnt Guus Jongeneel van "Building Investments Limited" oftewel meneer BIL. Hij heeft grote plannen met het klooster. Hij wil er een vakantiepark van maken. 
Samen met zuster Francisca, die enkele cursussen p.r. heeft gevolgd, werkt hij zijn plannen uit. Ook komt Rianne het klooster binnen, een meisje in nood, achtervolgd door een groep drugsdealers.
Moeder overste weet dat ze geen keuze heeft en besluit in zee te gaan met Guus Jongeneel. Het vakantiepark "Kloosterparc" is een feit! Het draait binnen een jaar zeer goed. Dan is het wederom de week van Monseigneur Siemelink, de aartsbisschop, komt logeren. Alsnog dreigen de zaken helemaal mis te gaan. Maar dan komt er hulp ...


PERSONAGE:
Moeder overste
Zuster Agaath
Zuster Clara
Zuster Francisca
Pastoor Breukelmans
Monseigneur Siemelink
Rianne
Guus Jongeneel

 

SPELER:
Gerda
Greet
Aukje
Sandra
Jan
Piet
Femke
Robert


RECENSIE

 

NHD Zaanstreek (1 november 2011)